Projekti

Erasmus+: Nove perspektive znanja

Manjinske organizacije koje provode obrazovne i kulturne programe za odrasle ili niže kvalificirane odrasle osobe suočene su s niskim interesom i motivacijom članova za neformalnu edukaciju koja bi im omogućila nova znanja, kompetencije, vještine te direktan utjecaj na njihove profesionalne mogućnosti.

Glavni cilj projekta Nove perspektive znanja je provesti obrazovni proces u razdoblju od 14 mjeseci. U suradnji s partnerskim organizacijama iz Hrvatske i Italije radit će se na  primjerima dobre prakse u različitim oblicima neformalnog obrazovanja, poboljšavanju mogućnosti za manjine i njihovom pristupu obrazovnim programima te jačanju mreže međunarodnih organizacija koje djeluju u obrazovanju ljudi s manje mogućnosti.

Za vrijeme trajanja projekta sudionicima će biti omogućene  četiri posjete organizacijama za obrazovanje odraslih, Dante u Rijeci i Učilište Praxis u Karlovcu te Institutu za istraživanje i osposobljavanje manjina, EURAC, u Italiji. Sudionici će posjetiti i grad Zagreb gdje će upoznati  stvaranje različitih obrazovnih politika i uključivanje javnih i nevladinih organizacija u područje obrazovanja odraslih.

Projektom mobilnosti utjecat će se na motivaciju odraslih pripadnika manjine za učenje, na poboljšanje kvalitete programa obrazovanja, zapošljavanja, integracije pripadnika manjina te poboljšanje institucionalnih kapaciteta organizacija koje sudjeluju u projektu.

 

Program

Erasmus+, KA1 mobilnost osoblja, KA104 Mobilnost u obrazovanju odraslih

 

Naziv projekta

Nove perspektive znanja (New Perspectives of Knowledge)

Trajanje

3.6.2019.-2.8.2020.

 

Vrijednost projekta

8.820,00 EUR

 

Partneri

 

Link na web stranicu Europske komisije: https://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/projects/eplus-project-details/#project/2019-1-SI01-KA104-060257

Agencija za mobilnost erasmus

 

Ostali projekti