Započeo projekt uspostave RCK u podsektoru STROJARSTVA u Karlovcu

srp 3, 2020

Nakon potpisanog ugovora započeli su projekti uspostave regionalnog centra kompetentnosti u Karlovcu. Učilište za obrazovanje odraslih – Praxis, kao partner Tehničke škole Karlovac, 1.7.2020. započelo je s provedbom projekta „STRuKA i TI“.

Projekt „STRuKA i TI“ odnosi se na rješavanje problema sustava strukovnog obrazovanja u vidu zastarjelosti standarda zanimanja i kvalifikacija, kurikuluma, programa osposobljavanja i usavršavanja odraslih i osoba s invaliditetom te opreme.

Cilj projekta je uspostaviti organizacijske i programske uvjete Regionalnog centra kompetentnosti u podsektoru strojarstva u svrhu modernizacije strukovnog obrazovanja u Karlovačkoj, Ličko – senjskoj i Primorsko – goranskoj  županiji. Projektom će biti obuhvaćene tri ciljne skupine: odgojno obrazovni radnici u ustanovama za strukovno obrazovanje, učenici upisani u iste i odrasli polaznici. Projekt će rezultirati razvojem i modernizacijom strukovnog obrazovanja, povećanjem kvalitete učenja temeljenog na radu što će potaknuti veći interes učenika za strukovna zanimanja i omogućiti stjecanje kompetencija učenika za lakše uključivanje na tržište rada kao i nastavak obrazovanja.

Projekt je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda u iznosu od 27.623.493,09 HRK.

Razdoblje provedbe projekta je od 1.7.2020. do 27.12.2023.

Osoba za kontakt je voditelj projekta Sanjin Brajković, sanjin.brajkovic@uciliste-praxis.hr.

Link: www.strukturnifondovi.hr
lenta

Natječaj za upis polaznika u program usavršavanja

Natječaj za upis polaznika u program usavršavanja

Ustanova za obrazovanje odraslih Praxis – učilište za praktična znanja, Ulica Bogoslava Šuleka 29, dana 03. ožujka 2019. objavljuje:   NATJEČAJ ZA UPIS POLAZNIKA U PROGRAM USAVRŠAVANJA    1. Upisi u programe usavršavanja za poslove: • VODITELJA/ICE PRIPREME I PROVEDBE...