Započeo projekt uspostave RCK u podsektoru STROJARSTVA u Karlovcu

srp 3, 2020

Nakon potpisanog ugovora započeli su projekti uspostave Regionalnog centra kompetentnosti Tehničke škole Karlovac. Učilište za obrazovanje odraslih – Praxis, kao partner Tehničke škole Karlovac, započelo je s provedbom projekta „STRuKA i TI“.

Projekt „STRuKA i TI“ odnosi se na rješavanje problema sustava strukovnog obrazovanja u vidu zastarjelosti standarda zanimanja i kvalifikacija, kurikuluma, programa osposobljavanja i usavršavanja odraslih i osoba s invaliditetom te opreme.

Cilj projekta je uspostaviti organizacijske i programske uvjete Regionalnog centra kompetentnosti u podsektoru strojarstva u svrhu modernizacije strukovnog obrazovanja u Karlovačkoj, Ličko-senjskoj i Požeško-slavonskoj županiji. Projektom će biti obuhvaćene tri ciljne skupine: odgojno-obrazovni radnici u ustanovama za strukovno obrazovanje, učenici upisani u iste i odrasli polaznici. Projekt će rezultirati razvojem i modernizacijom strukovnog obrazovanja, povećanjem kvalitete učenja temeljenog na radu što će potaknuti veći interes učenika za strukovna zanimanja i omogućiti stjecanje kompetencija učenika za lakše uključivanje na tržište rada kao i nastavak obrazovanja.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 27.623.493,09 HRK. Razdoblje provedbe projekta je od 26. veljače 2020. do 27. prosinca 2023.

Osoba za kontakt je voditelj projekta Sanjin Brajković, sanjin.brajkovic@uciliste-praxis.hr.

Link: www.strukturnifondovi.hr

struka i ti

Održana početna konferencija projekta „KaRijERA i JA“

Održana početna konferencija projekta „KaRijERA i JA“

Dana 17.09.2021. u sportskoj dvorani Tehničke škole Karlovac održana je početna tiskovna konferencija projekta „KaRijERA i JA“ koji se provodi u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. te se financira iz Europskog socijalnog fonda u...