Seminari

Upravljanje vremenom – Vrijeme je na Vašoj strani!

Kome je seminar namijenjen?

Svima koji žele naučiti efikasno upravljati sobom, planirati i provoditi svoje vrijeme.

Što će polaznici usvojiti?

Polaznici će se upoznati s pojmom upravljanja vremenom i njegovom važnošću u poslovnom kontekstu. Osim stjecanje osnovnih vještina upravljanja vremenom, radit će se i na utvrđivanju osobnih stavova polaznika prema vremenu, a poticat će se spoznaja da je upravljanje vremenom ustvari upravljanje samim sobom.

Trajanje

Seminar traje 1 dan (8 školskih sati)

Metode rada

Naglasak je na kontinuiranom praktičnom radu u grupama, radioničkog tipa, s visokim stupnjem interaktivnosti.

Tijekom 2 mjeseca nakon što je seminar završio polaznici će:

  • trebati implementirati zadatke dobivene na seminaru u svojoj svakodnevnoj privatnoj ili poslovnoj praksi
  • dobivati od trenera podsjetnike na zadatak, relevantne članke, web linkove i slično
  • imati 1 besplatnu telefonsku ili e-mail konzultaciju s trenerom.

Sadržaj

  • Što je upravljanje vremenom?
  • Uvjeti za uspješno upravljanje vremenom (životna misija kao izvor energije, samo-motivacija, postavljanje ciljeva, pozitivan stav prema drugim ljudima i događajima, pozitivan stav prema promjena, prevladavanje kriza)
  • Tko/što su naši najveći „kradljivci vremena“
  • Tehnike upravljanja vremenom (analiza trenutnog stanja, usporedba trenutnog i željenog stanja, postavljanje prioriteta, alati za planiranje vremena, metode za uspješno delegiranje, učinkovito vođenje sastanaka)
  • Dodjela individualnih zadataka i izrada osobnog plana daljnjih akcija

 

PREDAVAČ: Ines Bezjak Kožnjak

Ines Bezjak Kožnjak stručnjak je u području upravljanja ljudskim resursima. Ima dugugodišnjeg iskustva na projektima usavršavanja i razvoja zaposlenika u multinacionalnoj kompaniji. Educirana je i u području transakcijske analize i znanja koja stekla uspješno primjenjuje kako profesionalno tako i privatno.

Kao certificirani trener aktivno održava treninge za poslovno usavršavanje zaposlenika i svojim polaznicima već duži niz godina omogućuje osnaživanje vlastitih potencijala. Predavala je i na konferenciji “Žene pokretači promjena”. Autor je i urednik multimedijske knjige o upravljanju stresom, a u kontekstu organizacije, upravljanja ljudima i upravljanja osobnim stresom.

Područje profesionalnih interesa joj je razvoj ljudskih potencijala, posebice zaključanih potencijala koje svaka osoba ima, a treba naći i otključati.