Seminari

Upravljanje projektnim rizicima – Kako se nositi s neizbježnim promjenama?

Kome je seminar namijenjen?

Seminar je namijenjen voditeljima projekata i članovima projektnih timova koji žele unaprijediti upravljanje projektnim rizicima na projektima svih veličina.

Što će polaznici usvojiti?

Pohađanjem seminara polaznici će se steći znanja iz osnova upravljanja rizicima. Uz praktični rad, polaznici će usvojiti alate i vještine za identificiranje rizika, analizu i ocjenu rizika, planiranje odgovora na rizike te izradu plana upravljanja rizicima.

Polaznici će se upoznati važnost praćenja i nadzora upravljanja rizicima.

Trajanje

Seminar traje jedan dan, osam školskih sati.

Naglasak je na praktičnom radu u grupama, radioničkog tipa, s visokim stupnjem interaktivnosti.

Sadržaj

  1.  Uvod i definicija rizika
  2. Identifikacija rizika
  3. Kvalitativna analiza rizika
  4. Kvantitativna analiza rizika
  5. Planiranje odgovora na rizik
  6. Izrada plana upravljanja rizicima
  7. Praćenje i kontrola upravljanja rizicima
  8. Područja odgovornosti voditelja projekta
  9. Utjecaj projektne okoline na projekte rizike
  10. Značenje upravljanja rizicima

Sadržaj seminara u skladu je s projektnom metodologijom Instituta za projektni menadžment PMI opisanoj u priručniku PMBOKâ – Project Management Body of Knowledge“.

PREDAVAČ: Karolina Horvatinčić

Karolina Horvatinčić dugogodišnji je predavač i voditelj projekata u području obrazovanja, primjene informacijsko-komunikacijskih-tehnologija i unapređenja poslovanja. Kao diplomirani inženjer elektrotehnike i računarstva, menadžerska znanja usavršavala je u poslovnoj školi IEDC u Bledu gdje je uz rad stekla i MBA diplomu. Doktorski studij pohađa na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu. Radi u Institutu za razvoj i međunarodne odnose – IRMO.

Karolina Horvatinčić predaje na Veleučilištu Vern i na E-learning akademiji Hrvatske akademske i istraživačke mreže CARNet. U svojim predavanjima uspješno spaja teoriju i praksu i uključuje primjere iz bogatoga iskustva u vođenju domaćih i međunarodnih projekata.