Zašto se ulaganje u obrazovanje zaposlenika isplati?

stu 15, 2022 | 0 comments

Dajemo Vam 5 dobrih razloga zašto se ulaganje u obrazovanje zaposlenika isplati:

 1. Privlači i zadržava talente.
Edukacijom zaposlenika mogli biste prevladati velike prepreke u procesu zapošljavanja i zadržavanja zaposlenika s kojima se suočavaju mnoge organizacije. Dok pomažete svojim zaposlenicima da unaprijede svoje vještine i postignu osobni rast stvarate zlatni rudnik talenta koji vašoj tvrtki može dati tržišnu prednost u odnosu na konkurenciju.
 2. Identificira zaposlenike spremne za promaknuće.
Ako imate kvalitetno educiranog zaposlenika ne morate dalje tražiti kvalificirane kandidate za rukovodeća ili izvršna mjesta u svojoj organizaciji. Budući da su ti zaposlenici dobro upoznati s poslovanjem i organizacijskom strukturom, možete biti sigurni da razumiju i sposobni su ispuniti ciljeve tvrtke.
 3. Povećava angažman zaposlenika.
Zaposlenici koji nemaju priliku sudjelovati u drugim produktivnim aktivnostima, kao što su one koje se nude na edukacijama, skloni su postati manje motivirani i zadovoljni na poslu. Vaši će zaposlenici također vjerojatno biti lojalniji vašoj tvrtki, budući da ste spremni potrošiti sredstva za njihovu edukaciju.
 4. Ušteda za tvrtku.
Najučinkovitiji programi edukacije su oni koji osnažuju zaposlenike da postanu višestruko vješti, proširujući njihov skup vještina u raznim područjima. Dakle, ulaganje u edukaciju višestruko se vraća.
 5. Oblikuje budućnost vaše tvrtke.
Vaša tvrtka mora biti u toku s trenutnim poslovnim trendovima, pri čemu bi također trebalo uvesti nove edukacije. Jer, bez odgovarajuće obuke može doći do povećanja fluktuacije zaposlenika, niske produktivnosti i nezadovoljstva poslom.

 

Ne znate od kuda početi? Javite nam se!
Tjedan cjeloživotnog učenja

Tjedan cjeloživotnog učenja

U sklopu tjedna cjeloživotnog učenja, dana 29.09.2022. održat će se besplatna radionica "Priprema pisanja EU projekata"  Projekti financirani iz fondova Europske unije su sve prisutniji način uvođenja promjena i poboljšanja u našim sredinama, bilo radnim, bilo...