Zašto se ulaganje u obrazovanje zaposlenika isplati?

stu 15, 2022 | 0 comments

Dajemo Vam 5 dobrih razloga zašto se ulaganje u obrazovanje zaposlenika isplati:

 1. Privlači i zadržava talente.
Edukacijom zaposlenika mogli biste prevladati velike prepreke u procesu zapošljavanja i zadržavanja zaposlenika s kojima se suočavaju mnoge organizacije. Dok pomažete svojim zaposlenicima da unaprijede svoje vještine i postignu osobni rast stvarate zlatni rudnik talenta koji vašoj tvrtki može dati tržišnu prednost u odnosu na konkurenciju.
 2. Identificira zaposlenike spremne za promaknuće.
Ako imate kvalitetno educiranog zaposlenika ne morate dalje tražiti kvalificirane kandidate za rukovodeća ili izvršna mjesta u svojoj organizaciji. Budući da su ti zaposlenici dobro upoznati s poslovanjem i organizacijskom strukturom, možete biti sigurni da razumiju i sposobni su ispuniti ciljeve tvrtke.
 3. Povećava angažman zaposlenika.
Zaposlenici koji nemaju priliku sudjelovati u drugim produktivnim aktivnostima, kao što su one koje se nude na edukacijama, skloni su postati manje motivirani i zadovoljni na poslu. Vaši će zaposlenici također vjerojatno biti lojalniji vašoj tvrtki, budući da ste spremni potrošiti sredstva za njihovu edukaciju.
 4. Ušteda za tvrtku.
Najučinkovitiji programi edukacije su oni koji osnažuju zaposlenike da postanu višestruko vješti, proširujući njihov skup vještina u raznim područjima. Dakle, ulaganje u edukaciju višestruko se vraća.
 5. Oblikuje budućnost vaše tvrtke.
Vaša tvrtka mora biti u toku s trenutnim poslovnim trendovima, pri čemu bi također trebalo uvesti nove edukacije. Jer, bez odgovarajuće obuke može doći do povećanja fluktuacije zaposlenika, niske produktivnosti i nezadovoljstva poslom.

 

Ne znate od kuda početi? Javite nam se!
Dronatron, 3D printanje, solarni automobili

Dronatron, 3D printanje, solarni automobili

Odličan Dronatron je iza nas, a čekaju nas još natjecanja učenika u solarnim automobilima i hackathon u 3D printanju. Strukovno obrazovanje nikad nije bilo uzbudljivije. Hvala Aquatika - slatkovodni akvarij Karlovac, Muzeji grada Karlovca i Nikola Tesla Experience...

INHOUSE edukacije

INHOUSE edukacije

Jesen je za planiranje usavršavanja i educiranja timova, pojedinaca, zaposlenika ... poslovni i osobni rast. Kontaktirajte nas na vrijeme kako bismo zajedno napravili najbolji plan, pripremili najbolje termine, najbolje teme i najbolje edukatore i sve to "iskrojili"...