Učeničko natjecanje HACKATHON

lip 21, 2023

𝐇𝐀𝐂𝐊𝐀𝐓𝐇𝐎𝐍: 𝐃𝐑𝐎𝐍𝐎𝐕𝐈, 𝟑𝐃 𝐏𝐑𝐈𝐍𝐓, 𝐀𝐑𝐃𝐔𝐈𝐍𝐎 𝐈 𝐒𝐎𝐋𝐀𝐑𝐍𝐈 𝐀𝐔𝐓𝐎𝐌𝐎𝐁𝐈𝐋𝐈
Potpisom na ugovor počele su pripreme za učenička natjecanja strukovnih škola Karlovačke, Ličko – senjske i Primorsko – goranske županije.
S jeseni će tako u Rijeci biti organizirano učeničko natjecanje solarnih automobila i HACKATHON iz elektrotehnike (3D print), dok će Karlovac biti domaćin učeničkom natjecanju HACKATHON – arduino, dronovi, strojarstvo (3D print) i natjecanju solarnih automobila.
Sve su to aktivnosti projekata Karijera i jaStruka i ti kako bi se prevladao zastarjeli sustav strukovnog obrazovanja i uspostavio Regionalni centar kompetentnosti u sektoru elektrotehnike i računalstva i tako pobudio interes djece za strukovna obrazovanja.
Uspješan završetak našeg projekta PROCEM

Uspješan završetak našeg projekta PROCEM

Održali smo okrugli stol na temu profesionalnog usmjeravanja učenika i rezultata provedbe našeg Projekta Procem. Okupili smo sve partnere, predstavnike osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja kako bismo na najbolji način zaključili projekt Procem, razgovorom,...

Novi online alati za osnovnoškolce su tu!

Novi online alati za osnovnoškolce su tu!

Naš projekt Procem kreirao je još jednu sjajnu stvar – digitalne alate za (samo)procjenu učenika viših razreda osnovnih škola. Novi digitalni alati učenicima omogućuju jednostavno online samotestiranje imaju li sklonosti za računarstvo, elektrotehniku/elektroniku i...