Učenička natjecanja u području strojarstva i elektrotehnike

lip 11, 2022

Tehnička škola Karlovac u sklopu uspostave Regionalnog centra kompetentnosti kroz projekte “KaRijERA i JA” UP.03.3.1.04.0007 i “STRuKA i TI” UP.03.3.1.04.0008 organizirala je u četvrtak 09. lipnja 2022. u prostoru Tehničke škole Karlovac učenička natjecanja iz sektora elektrotehnike i računarstva i podsektora strojarstva.

Projekti se provode temeljem poziva “Uspostave regionalnog centra kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u (pod)sektorima: strojarstvo, elektrotehnika i računalstvo, poljoprivreda i zdravstvo” Ministarstva znanosti i obrazovanja u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.”. Ispred Učilišta Praxis, kao partnera na projektima, u organizaciji natjecanja sudjelovao je koordinator provedbe edukacije i promocije Damir Belančić.

Tema natjecanja u sektoru elektrotehnike i računalstva bila je Internet stvari: „Mikroupravljači“, a u podsektoru stojarstva Povratni inžinjering: „Rastavljanje gotovog proizvoda i njegova analiza“. Svrha natjecanja je promocija strukovnih zanimanja.
Na natjecanju su sudjelovali učenici: Tehničke škole Karlovac, Tehničke škole Požega, Srednje škole Slunj, Obrtničke i tehnička škole Ogulin i Elektroindustrijske i obrtničke škole Rijeka.

 

Uspješan završetak našeg projekta PROCEM

Uspješan završetak našeg projekta PROCEM

Održali smo okrugli stol na temu profesionalnog usmjeravanja učenika i rezultata provedbe našeg Projekta Procem. Okupili smo sve partnere, predstavnike osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja kako bismo na najbolji način zaključili projekt Procem, razgovorom,...

Novi online alati za osnovnoškolce su tu!

Novi online alati za osnovnoškolce su tu!

Naš projekt Procem kreirao je još jednu sjajnu stvar – digitalne alate za (samo)procjenu učenika viših razreda osnovnih škola. Novi digitalni alati učenicima omogućuju jednostavno online samotestiranje imaju li sklonosti za računarstvo, elektrotehniku/elektroniku i...