Razmjena iskustava u uspostavi Regionalnih centara kompetentnosti u strojarstvu

svi 20, 2022

Dana 17.05.2022. Ustanova za obrazovanje odraslih Praxis u svojstvu partnerske organizacije odgovorne za upravljanje provedbom projekata uspostave Regionalnog centra kompetentnosti Tehničke škole Karlovac sudjelovala je u Čakovcu na sastanku, koje je organizirao Regionalni centar kompetentnosti Tehničke škole Čakovec na temu „Razmjena iskustava u uspostavi RCK u strojarstu“.

Tom prigodom su djelatnici UOO Praxis, Sanjin Brajković – voditelj projekta STRuKA i TI te Lidia Deme Deže – koordinatorica razvoja i unapređenja programa u Regionalnom centu kompetentnosti Tehničke škole Karlovac predstavili projekte RCK „STRuKA“ i RCK „STRuKA i TI“, koji zajedno pridonose uspostavi infrastrukture i organizaciji rada Regionalnog centra kompetentnosti Tehničke škole Karlovac u podsektoru strojarstva.

Događaj sa svrhom razmjene iskustava u uspostavi Regionalnih centara kompetentnosti u strojarstvu okupio je predstavnike svih 7 Regionalnih centara kompetentnosti u strojarstvu: Regionalnog centra kompetentnosti Čakovec, Regionalnog centra kompetentnosti Zadar, Regionalnog centra kompetentnosti Šibenik, Regionalnog centra kompetentnosti Zagreb, Regionalnog centra kompetentnosti Slavonski Brod, Regionalnog centra kompetentnosti Velika Gorica i Regionalnog centra kompetentnosti Karlovac.

Svaki od predstavnika iznio je dosadašnja postignuća na projektima, izazove s kojima su se susretali u dosadašnjoj provedbi kao i prijedloge daljnje suradnje u cilju uspješne uspostave i budućeg funkcioniranja Regionalnih centara kompetentnosti u strojarstvu.

Uz navedene projekte „STRuKA“ i „STRuKA i TI“ kojima je svrha uspostava Regionalnog centra kompetentnosti u podsektoru strojarstva, Tehnička škola Karlovac provodi i dva projekta sa svrhom uspostave Regionalnog centra kompetentnosti u sektoru elektrotehnike i računalstva, pod nazivom „KARIJERA“ i „KaRijERA i JA“ za čiju provedbu je također zadužena partnerska Ustanova za obrazovanje odraslih Praxis.

Navedeni projekti provode se u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., a temeljem poziva „Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u (pod)sektorima: strojarstvo, elektrotehnika i računalstvo, poljoprivreda i zdravstvo“ te Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020., a temeljem poziva “Uspostava infrastrukture regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju kao podrška procesu reforme strukovnog obrazovanja” Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

 

Vaučeri za obrazovanje

Vaučeri za obrazovanje

U Gospodarskoj komori u Karlovcu prezentirane su mjere aktivne politike zapošljavanja od čega su posebno interesantna bila iskustva u korištenju vaučera za edukaciju. Iako su vaučeri već neko vrijeme na raspolaganju građanima RH nije naodmet ponoviti da ih mogu...

Uspješan završetak našeg projekta PROCEM

Uspješan završetak našeg projekta PROCEM

Održali smo okrugli stol na temu profesionalnog usmjeravanja učenika i rezultata provedbe našeg Projekta Procem. Okupili smo sve partnere, predstavnike osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja kako bismo na najbolji način zaključili projekt Procem, razgovorom,...