Razmjena iskustava u uspostavi Regionalnih centara kompetentnosti u strojarstvu

svi 20, 2022 | 0 comments

Dana 17.05.2022. Ustanova za obrazovanje odraslih Praxis u svojstvu partnerske organizacije odgovorne za upravljanje provedbom projekata uspostave Regionalnog centra kompetentnosti Tehničke škole Karlovac sudjelovala je u Čakovcu na sastanku, koje je organizirao Regionalni centar kompetentnosti Tehničke škole Čakovec na temu „Razmjena iskustava u uspostavi RCK u strojarstu“.

Tom prigodom su djelatnici UOO Praxis, Sanjin Brajković – voditelj projekta STRuKA i TI te Lidia Deme Deže – koordinatorica razvoja i unapređenja programa u Regionalnom centu kompetentnosti Tehničke škole Karlovac predstavili projekte RCK „STRuKA“ i RCK „STRuKA i TI“, koji zajedno pridonose uspostavi infrastrukture i organizaciji rada Regionalnog centra kompetentnosti Tehničke škole Karlovac u podsektoru strojarstva.

Događaj sa svrhom razmjene iskustava u uspostavi Regionalnih centara kompetentnosti u strojarstvu okupio je predstavnike svih 7 Regionalnih centara kompetentnosti u strojarstvu: Regionalnog centra kompetentnosti Čakovec, Regionalnog centra kompetentnosti Zadar, Regionalnog centra kompetentnosti Šibenik, Regionalnog centra kompetentnosti Zagreb, Regionalnog centra kompetentnosti Slavonski Brod, Regionalnog centra kompetentnosti Velika Gorica i Regionalnog centra kompetentnosti Karlovac.

Svaki od predstavnika iznio je dosadašnja postignuća na projektima, izazove s kojima su se susretali u dosadašnjoj provedbi kao i prijedloge daljnje suradnje u cilju uspješne uspostave i budućeg funkcioniranja Regionalnih centara kompetentnosti u strojarstvu.

Uz navedene projekte „STRuKA“ i „STRuKA i TI“ kojima je svrha uspostava Regionalnog centra kompetentnosti u podsektoru strojarstva, Tehnička škola Karlovac provodi i dva projekta sa svrhom uspostave Regionalnog centra kompetentnosti u sektoru elektrotehnike i računalstva, pod nazivom „KARIJERA“ i „KaRijERA i JA“ za čiju provedbu je također zadužena partnerska Ustanova za obrazovanje odraslih Praxis.

Navedeni projekti provode se u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., a temeljem poziva „Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u (pod)sektorima: strojarstvo, elektrotehnika i računalstvo, poljoprivreda i zdravstvo“ te Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020., a temeljem poziva “Uspostava infrastrukture regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju kao podrška procesu reforme strukovnog obrazovanja” Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

 

INHOUSE edukacije

INHOUSE edukacije

Jesen je za planiranje usavršavanja i educiranja timova, pojedinaca, zaposlenika ... poslovni i osobni rast. Kontaktirajte nas na vrijeme kako bismo zajedno napravili najbolji plan, pripremili najbolje termine, najbolje teme i najbolje edukatore i sve to "iskrojili"...

Novi izazovi

Novi izazovi

Svima koji su se s današnjim danom našli pred novim obrazovnim izazovima želimo puno sreće i zadovoljstva u školskoj / akademskoj godini, a posebno onima koji su i nakon formalnog obrazovanja odlučiti učiti, usavršavati se i raditi na svom profesionalnom ili osobnom...