Seminari

Projektni menadžment – mogu li ja biti dobar voditelj projekata

Kome je seminar namijenjen?

Seminar je namijenjen voditeljima koji planiraju projektni rad uvesti u svoje poslovanje. Bilo da se radi o inovativnim rješenjima, poboljšanjima postojećih procesa ili uhodanim poslovima, metodologija projektnog rada može unaprijediti učinkovitost, poboljšati komunikaciju i doprinijeti povećanju kvalitete rezultata rada. Seminar može pomoći svima koji planiraju prijaviti projekte na neki od natječaja kojima se osigurava financiranje iz pretpristupnih fondova i drugih linija financiranja.

Što će polaznici usvojiti?

Pohađanjem seminara polaznici će se steći znanja iz osnova projektnog rada, upoznati se s projektom terminologijom i ključnim konceptima upravljanja projektom i projektnim timovima. Uz praktični rad, polaznici će usvojiti alate i vještine za iniciranje i planiranje projekta koji uključuju definiranje ciljeva, razradu poslova, izradu vremenskog i financijskog plana te podjele odgovornosti na projektu. Za uspješno vođenje projekta polaznici će steći znanja iz zakonitosti timskoga rada, te upravljanja komunikacijom.

Trajanje

Seminar traje 1 dan (8 školskih sati)

Naglasak je na praktičnom radu u grupama, radioničkog tipa, s visokim stupnjem interaktivnosti.

Sadržaj

  1. Što je projekt, Osnove projektnog pristupa
  2. Životni ciklus upravljanja projektom
  3. Iniciranje projekta, Projektna povelja
  4. Definiranje svrhe i ciljeva projekta
  5. Upravljanje projektnim opsegom, WBS
  6. Kalendar projekta, Ganttov dijagram
  7. Planiranje resursa i upravljanje troškovima
  8. Čimbenici ključni za uspjeh projekta
 
     Sadržaj seminara u skladu je s projektnom metodologijom Instituta za projektni menadžment PMI opisanoj u   
     priručniku „PMBOKâ – Project Management Body of Knowledge“.
 
     PREDAVAČ: Karolina Horvatinčić
 

Karolina Horvatinčić dugogodišnji je predavač i voditelj projekata u području obrazovanja, primjene informacijsko-komunikacijskih-tehnologija i unapređenja poslovanja. Kao diplomirani inženjer elektrotehnike i računarstva, menadžerska znanja usavršavala je u poslovnoj školi IEDC u Bledu gdje je uz rad stekla i MBA diplomu. Doktorski studij pohađa na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu. Radi u Institutu za razvoj i međunarodne odnose – IRMO.

Karolina Horvatinčić predaje na Veleučilištu Vern i na E-learning akademiji Hrvatske akademske i istraživačke mreže CARNet. U svojim predavanjima uspješno spaja teoriju i praksu i uključuje primjere iz bogatoga iskustva u vođenju domaćih i međunarodnih projekata.