Projekt “STRuKA i TI” – Razvoj novih tehnologija zahtjeva cjeloživotno obrazovanje

lip 1, 2021

Stručni tim i nastavnici iz Tehničke škole Karlovac zajednički rade na izradi nacrta šest formalnih programa za obrazovanje odraslih u podsektoru strojarstva. Razvoj novih tehnologija te uvođenje novih strojeva i uređaja zahtijevaju stalnu prilagodbu i usklađenost radne snage na tržištu rada. Stoga su osim stručnog tima iz Veleučilišta u Karlovcu, Tehničkog veleučilišta u Zagrebu i Pučkog otvorenog učilišta u izradu nacrta formalnih programa uključeni i gospodarstvenici iz partnerskih organizacija s područja Karlovačke županije i šire.

Stručni tim u suradnji s gore navedenim dionicima izradio je nacrte formalnih programa za obrazovanje odraslih za rukovatelja CNC strojem, rukovatelja CNC glodalicom i rukovateljem CNC tokarilicom. U tijeku je izrada programa za poslove zavarivača MAG postupkom zavarivanja, certificiranje proizvoda te aditivna proizvodnja.

struka i ti

Projekt “STRuKA i TI” je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 27.623.493,09 HRK. Razdoblje provedbe projekta je od 26. veljače 2020. do 27. prosinca 2023.

Osoba za kontakt je voditelj projekta Sanjin Brajković, sanjin.brajkovic@uciliste-praxis.hr.

Uspješan završetak našeg projekta PROCEM

Uspješan završetak našeg projekta PROCEM

Održali smo okrugli stol na temu profesionalnog usmjeravanja učenika i rezultata provedbe našeg Projekta Procem. Okupili smo sve partnere, predstavnike osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja kako bismo na najbolji način zaključili projekt Procem, razgovorom,...

Novi online alati za osnovnoškolce su tu!

Novi online alati za osnovnoškolce su tu!

Naš projekt Procem kreirao je još jednu sjajnu stvar – digitalne alate za (samo)procjenu učenika viših razreda osnovnih škola. Novi digitalni alati učenicima omogućuju jednostavno online samotestiranje imaju li sklonosti za računarstvo, elektrotehniku/elektroniku i...