Projekt “STRuKA i TI” – Razvoj novih tehnologija zahtjeva cjeloživotno obrazovanje

lip 1, 2021 | 0 comments

Stručni tim i nastavnici iz Tehničke škole Karlovac zajednički rade na izradi nacrta šest formalnih programa za obrazovanje odraslih u podsektoru strojarstva. Razvoj novih tehnologija te uvođenje novih strojeva i uređaja zahtijevaju stalnu prilagodbu i usklađenost radne snage na tržištu rada. Stoga su osim stručnog tima iz Veleučilišta u Karlovcu, Tehničkog veleučilišta u Zagrebu i Pučkog otvorenog učilišta u izradu nacrta formalnih programa uključeni i gospodarstvenici iz partnerskih organizacija s područja Karlovačke županije i šire.

Stručni tim u suradnji s gore navedenim dionicima izradio je nacrte formalnih programa za obrazovanje odraslih za rukovatelja CNC strojem, rukovatelja CNC glodalicom i rukovateljem CNC tokarilicom. U tijeku je izrada programa za poslove zavarivača MAG postupkom zavarivanja, certificiranje proizvoda te aditivna proizvodnja.

struka i ti

Projekt “STRuKA i TI” je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 27.623.493,09 HRK. Razdoblje provedbe projekta je od 26. veljače 2020. do 27. prosinca 2023.

Osoba za kontakt je voditelj projekta Sanjin Brajković, sanjin.brajkovic@uciliste-praxis.hr.