Projekt “STRuKA i TI” – Novo zanimanje u podsektoru strojarstva kreira se u suradnji s lokalnim gospodarstvenicima

svi 14, 2021 | 0 comments

Tehnička škola Karlovac zajedno sa stručnim timom iz partnerskih organizacija izrađuje standard zanimanja iz područja održavanja numerički upravljanih alatnih strojeva i uređaja. Riječ je o novom zanimanju u podsektoru strojarstva za koje je predviđeno školovanje u trajanju od najmanje četiri godine, a za koje postoji interes među gospodarstvenicima sukladno istraživanju koje je prethodilo samom projektu.

U prethodnoj godini stručni tim radio je na analizi kompetencija srodnih zanimanja u Republici Hrvatskoj i u inozemstvu. Također, utvrđuje se sektorska, analitička i strateška utemeljenost te izrađuje popis ključnih poslova te pripadajućih znanja i vještina u svrhu anketiranja gospodarstvenika. Sve s ciljem utvrđivanja potrebe za navedenim zanimanjem u gospodarstvu. Ukoliko se navedenim istraživanjima utvrdi potreba za takvim zanimanjem na tržištu rada, stručni tim sudjelovat će u izradi standarda kvalifikacija, a zatim i kurikuluma za obrazovni program iz navedenog područja.

U stručnom timu, osim djelatnika Tehničke škole Karlovac, sudjeluju i partneri iz Tehničkog veleučilišta Zagreb, Veleučilišta u Karlovcu, Pučkog otvorenog učilišta Zagreb te gospodarstvenici iz karlovačkog područja – Heineken d.o.o., TTK d.o.o., DW Reusables d.o.o. te Kelteks d.o.o.

struka i ti

Projekt “STRuKA i TI” je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 27.623.493,09 HRK. Razdoblje provedbe projekta je od 26. veljače 2020. do 27. prosinca 2023.

Osoba za kontakt je voditelj projekta Sanjin Brajković, sanjin.brajkovic@uciliste-praxis.hr.

 

INHOUSE edukacije

INHOUSE edukacije

Jesen je za planiranje usavršavanja i educiranja timova, pojedinaca, zaposlenika ... poslovni i osobni rast. Kontaktirajte nas na vrijeme kako bismo zajedno napravili najbolji plan, pripremili najbolje termine, najbolje teme i najbolje edukatore i sve to "iskrojili"...

Novi izazovi

Novi izazovi

Svima koji su se s današnjim danom našli pred novim obrazovnim izazovima želimo puno sreće i zadovoljstva u školskoj / akademskoj godini, a posebno onima koji su i nakon formalnog obrazovanja odlučiti učiti, usavršavati se i raditi na svom profesionalnom ili osobnom...