Projekt “STRuKA i TI” – Novo zanimanje u podsektoru strojarstva kreira se u suradnji s lokalnim gospodarstvenicima

svi 14, 2021 | 0 comments

Tehnička škola Karlovac zajedno sa stručnim timom iz partnerskih organizacija izrađuje standard zanimanja iz područja održavanja numerički upravljanih alatnih strojeva i uređaja. Riječ je o novom zanimanju u podsektoru strojarstva za koje je predviđeno školovanje u trajanju od najmanje četiri godine, a za koje postoji interes među gospodarstvenicima sukladno istraživanju koje je prethodilo samom projektu.

U prethodnoj godini stručni tim radio je na analizi kompetencija srodnih zanimanja u Republici Hrvatskoj i u inozemstvu. Također, utvrđuje se sektorska, analitička i strateška utemeljenost te izrađuje popis ključnih poslova te pripadajućih znanja i vještina u svrhu anketiranja gospodarstvenika. Sve s ciljem utvrđivanja potrebe za navedenim zanimanjem u gospodarstvu. Ukoliko se navedenim istraživanjima utvrdi potreba za takvim zanimanjem na tržištu rada, stručni tim sudjelovat će u izradi standarda kvalifikacija, a zatim i kurikuluma za obrazovni program iz navedenog područja.

U stručnom timu, osim djelatnika Tehničke škole Karlovac, sudjeluju i partneri iz Tehničkog veleučilišta Zagreb, Veleučilišta u Karlovcu, Pučkog otvorenog učilišta Zagreb te gospodarstvenici iz karlovačkog područja – Heineken d.o.o., TTK d.o.o., DW Reusables d.o.o. te Kelteks d.o.o.

struka i ti

Projekt “STRuKA i TI” je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 27.623.493,09 HRK. Razdoblje provedbe projekta je od 26. veljače 2020. do 27. prosinca 2023.

Osoba za kontakt je voditelj projekta Sanjin Brajković, sanjin.brajkovic@uciliste-praxis.hr.

 

Održana početna konferencija projekta „KaRijERA i JA“

Održana početna konferencija projekta „KaRijERA i JA“

Dana 17.09.2021. u sportskoj dvorani Tehničke škole Karlovac održana je početna tiskovna konferencija projekta „KaRijERA i JA“ koji se provodi u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. te se financira iz Europskog socijalnog fonda u...