Projekt “STRuKA i TI” – Novo zanimanje u podsektoru strojarstva kreira se u suradnji s lokalnim gospodarstvenicima

svi 14, 2021

Tehnička škola Karlovac zajedno sa stručnim timom iz partnerskih organizacija izrađuje standard zanimanja iz područja održavanja numerički upravljanih alatnih strojeva i uređaja. Riječ je o novom zanimanju u podsektoru strojarstva za koje je predviđeno školovanje u trajanju od najmanje četiri godine, a za koje postoji interes među gospodarstvenicima sukladno istraživanju koje je prethodilo samom projektu.

U prethodnoj godini stručni tim radio je na analizi kompetencija srodnih zanimanja u Republici Hrvatskoj i u inozemstvu. Također, utvrđuje se sektorska, analitička i strateška utemeljenost te izrađuje popis ključnih poslova te pripadajućih znanja i vještina u svrhu anketiranja gospodarstvenika. Sve s ciljem utvrđivanja potrebe za navedenim zanimanjem u gospodarstvu. Ukoliko se navedenim istraživanjima utvrdi potreba za takvim zanimanjem na tržištu rada, stručni tim sudjelovat će u izradi standarda kvalifikacija, a zatim i kurikuluma za obrazovni program iz navedenog područja.

U stručnom timu, osim djelatnika Tehničke škole Karlovac, sudjeluju i partneri iz Tehničkog veleučilišta Zagreb, Veleučilišta u Karlovcu, Pučkog otvorenog učilišta Zagreb te gospodarstvenici iz karlovačkog područja – Heineken d.o.o., TTK d.o.o., DW Reusables d.o.o. te Kelteks d.o.o.

struka i ti

Projekt “STRuKA i TI” je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 27.623.493,09 HRK. Razdoblje provedbe projekta je od 26. veljače 2020. do 27. prosinca 2023.

Osoba za kontakt je voditelj projekta Sanjin Brajković, sanjin.brajkovic@uciliste-praxis.hr.

 

Uspješan završetak našeg projekta PROCEM

Uspješan završetak našeg projekta PROCEM

Održali smo okrugli stol na temu profesionalnog usmjeravanja učenika i rezultata provedbe našeg Projekta Procem. Okupili smo sve partnere, predstavnike osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja kako bismo na najbolji način zaključili projekt Procem, razgovorom,...

Novi online alati za osnovnoškolce su tu!

Novi online alati za osnovnoškolce su tu!

Naš projekt Procem kreirao je još jednu sjajnu stvar – digitalne alate za (samo)procjenu učenika viših razreda osnovnih škola. Novi digitalni alati učenicima omogućuju jednostavno online samotestiranje imaju li sklonosti za računarstvo, elektrotehniku/elektroniku i...