Primjeri dobre prakse!

lip 4, 2022

U sklopu projekta  Erasmus + Mala partnerstva, KA 210 VET, Ustanova za obrazovanje odraslih Praxis bila je domaćin studijskom putovanju u Karlovcu koji se odvijao od 31.05.2022. do 02.06.2022. godine.

Uz domaćina, Učilište Praxis, studijskom putovanju prisustvovali su i predstavnici OESB Consulting iz Beča, HZZ, Područnog ureda Karlovac i Tehničke škole Karlovac.

Tijekom studijskog putovanja održana su 3 radna sastanka na temu: Promocija strukovnog obrazovanja i osposobljavanja u elektrotehnici i računarstvu te strojarstvu u skladu s potrebama tržišta rada – Primjeri dobre prakse.

Na prvom radnom sastanku ravnateljica Učilišta Praxis Karolina Horvatinčić dočekala je i poželjela dobrodošlicu gosima iz OESB Consulting, Beč – Sandra Strobach, Mohamed Koura i Vigor Maticec. Predstavnici HZZ, Područnog ureda Karlovac Ivana Mehle, Bruno Vuljanić i Barbara Dejanović održali su prezentaciju i predstavili projekte i primjere dobre prakse. 

Drugi sastanak održan je u sklopu Nacionalnog parka Plitvička jezera, u restoranu Degenija, na kojemu su sudjelovali svi predstavnici prijavitelja i partnera te raspravljali o primjerima dobre prakse, projektnim aktivnostima i sljedećim koracima u projektu.

Zadnji dan posjete, u Tehničkoj školi Karlovac održana je prezentacija ispred Učilišta Praxis i Tehničke škole Karlovac, Damir Belančić i prof. Dubravko Sila predstavili su Regionalni centar Kompetentnosti Tehničke škole Karlovac na temu promocije strukovnih zanimalja u elektrotehnici i računalstvu te strojarstvu. Nakon prezentacije slijedio je obilazak Tehničke škole Karlovac, gdje je ravnatelj Ivan Janković zajedno sa profesorima Dubravkom Silom i Milanom Bijelićem pokazalo kabinete, opremu i učionice škole.

Uspješan završetak našeg projekta PROCEM

Uspješan završetak našeg projekta PROCEM

Održali smo okrugli stol na temu profesionalnog usmjeravanja učenika i rezultata provedbe našeg Projekta Procem. Okupili smo sve partnere, predstavnike osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja kako bismo na najbolji način zaključili projekt Procem, razgovorom,...

Novi online alati za osnovnoškolce su tu!

Novi online alati za osnovnoškolce su tu!

Naš projekt Procem kreirao je još jednu sjajnu stvar – digitalne alate za (samo)procjenu učenika viših razreda osnovnih škola. Novi digitalni alati učenicima omogućuju jednostavno online samotestiranje imaju li sklonosti za računarstvo, elektrotehniku/elektroniku i...