Održana početna tiskovna konferencija projekta “STRuKA i TI”

svi 5, 2021 | 0 comments

U “Atriju znanja” Veleučilišta u Karlovcu, 5. svibnja 2021., održana je početna konferencija projekta “STRuKA i TI” koji se provodi u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. te se financira iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 27.623.493,09 HRK.

Projekt u svojem imenu nosi reformu strukovnog obrazovanja koja spaja gospodarski s obrazovnim sektorom u STRrojarstvu na području KArlovačke županije. Suvremena infrastruktura, specijalizirani kabineti s najmodernijom opremom, više praktične nastave za polaznike, unaprjeđenje postojećih strukovnih programa te programa za učenike s teškoćama i osobe s invaliditetom, novi formalni i neformalni programi obrazovanja odraslih stvorit će uvjete za usvajanje vještina i kompetencija potrebnih za zanimanja budućnosti u strojarstvu.

Brzi razvoj tehnologije zahtjeva stalnu prilagodbu obrazovnog sektora potrebama poslodavaca i tržišta rada. Stoga je u tijeku izrada novog standarda zanimanja iz područja održavanja numerički upravljanih alatnih strojeva i uređaja. Također, započelo se s unaprjeđenjem  postojećih strukovnih programa te programa za učenike s teškoćama i osoba s invaliditetom. Razvijaju se novi formalni i neformalni programi obrazovanja odraslih. U tijeku su i radionice za strateško planiranje, participativno upravljanje i savjetovanje uspostave organizacije i rada Centra. Održana je i prva, od planirane četiri edukacije za mentore, s ciljem usavršavanja znanja za bolju učinkovitost pripreme polaznika praktične nastave za tržište rada. Kako bi sve što se provodi projektom uspješno pronašlo put do javnosti, od iznimne važnosti su aktivnosti profesionalnog usmjeravanja učenika. U to su uključene posjete osnovnim školama, posjeti učenika proizvodnim pogonima te učenička natjecanja i smotre.

U predstavljanju projekta sudjelovali su pomoćnik ministrice kulture i medija – Davor Trupković,  zamjenica župana Karlovačke županije – Vesna Hajsan-Dolinar, zamjenica gradonačelnika Karlovca – Andreja Navijalić te ravnatelj Tehničke škole Karlovac – Regionalnog centra kompetentnosti – Ivan Janković.

Održana prva radionica KA-UČ TV-a

Održana prva radionica KA-UČ TV-a

Dana 17. veljače 2021. održana je prva radionica KA-UČ TV-a u prostorima Učeničkog doma Karlovac. Prvi sat bio je predviđen za upoznavanje polaznika s voditeljem karlovačke učeničke televizije, Brankom Vilusom. Polaznici su informirani o projektima Regionalnog centra...

Započeo projekt „Tko se boji godina još?“

Započeo projekt „Tko se boji godina još?“

Učilište za obrazovanje odraslih – Praxis partner je Matici umirovljenika Trnje – Zagreb na projektu „Tko se boji godina još?“. Projektom će se povećat kvaliteta i opseg usluga za umirovljenike te se bolje organizirati rad Matice umirovljenika Trnje – Zagreb. Glavni...