Održana početna tiskovna konferencija projekta “STRuKA i TI”

svi 5, 2021 | 0 comments

U “Atriju znanja” Veleučilišta u Karlovcu, 5. svibnja 2021., održana je početna konferencija projekta “STRuKA i TI” koji se provodi u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. te se financira iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 27.623.493,09 HRK.

Projekt u svojem imenu nosi reformu strukovnog obrazovanja koja spaja gospodarski s obrazovnim sektorom u STRrojarstvu na području KArlovačke županije. Suvremena infrastruktura, specijalizirani kabineti s najmodernijom opremom, više praktične nastave za polaznike, unaprjeđenje postojećih strukovnih programa te programa za učenike s teškoćama i osobe s invaliditetom, novi formalni i neformalni programi obrazovanja odraslih stvorit će uvjete za usvajanje vještina i kompetencija potrebnih za zanimanja budućnosti u strojarstvu.

Brzi razvoj tehnologije zahtjeva stalnu prilagodbu obrazovnog sektora potrebama poslodavaca i tržišta rada. Stoga je u tijeku izrada novog standarda zanimanja iz područja održavanja numerički upravljanih alatnih strojeva i uređaja. Također, započelo se s unaprjeđenjem  postojećih strukovnih programa te programa za učenike s teškoćama i osoba s invaliditetom. Razvijaju se novi formalni i neformalni programi obrazovanja odraslih. U tijeku su i radionice za strateško planiranje, participativno upravljanje i savjetovanje uspostave organizacije i rada Centra. Održana je i prva, od planirane četiri edukacije za mentore, s ciljem usavršavanja znanja za bolju učinkovitost pripreme polaznika praktične nastave za tržište rada. Kako bi sve što se provodi projektom uspješno pronašlo put do javnosti, od iznimne važnosti su aktivnosti profesionalnog usmjeravanja učenika. U to su uključene posjete osnovnim školama, posjeti učenika proizvodnim pogonima te učenička natjecanja i smotre.

U predstavljanju projekta sudjelovali su pomoćnik ministrice kulture i medija – Davor Trupković,  zamjenica župana Karlovačke županije – Vesna Hajsan-Dolinar, zamjenica gradonačelnika Karlovca – Andreja Navijalić te ravnatelj Tehničke škole Karlovac – Regionalnog centra kompetentnosti – Ivan Janković.

INHOUSE edukacije

INHOUSE edukacije

Jesen je za planiranje usavršavanja i educiranja timova, pojedinaca, zaposlenika ... poslovni i osobni rast. Kontaktirajte nas na vrijeme kako bismo zajedno napravili najbolji plan, pripremili najbolje termine, najbolje teme i najbolje edukatore i sve to "iskrojili"...

Novi izazovi

Novi izazovi

Svima koji su se s današnjim danom našli pred novim obrazovnim izazovima želimo puno sreće i zadovoljstva u školskoj / akademskoj godini, a posebno onima koji su i nakon formalnog obrazovanja odlučiti učiti, usavršavati se i raditi na svom profesionalnom ili osobnom...