Održan radni sastanak dionika projekta „NOVE PERSPEKTIVE ZNANJA“

lip 11, 2020

Od 8. do 10. lipnja  2020., u okviru projekta „Nove perspektive znanja“ učilište Praxis ugostilo je članove Kulturno izobraževalnog zavoda Burja koji su došli u studijsku posjetu.  Tim povodom održani su brojni sastanci s ciljem nastavka aktivnosti vezanih uz navedeni projekt. Na uvodnom sastanku pozdravila ih je ravnateljica učilišta Praxis, Nina Tomljanović, koja se zahvalila na posjeti i suradnji s naglaskom na poticanje više zajedničkih projekata.

Kroz 14 mjeseci provedbe projekta „Nove perspektive znanja“ prenosit će se dobre prakse u poboljšanju motivacije odraslih pripadnika manjina na različite oblike neformalnog obrazovanja, poboljšati mogućnosti i pristup programima obrazovanja manjina, te ojačati mrežu međunarodnih organizacija koje djeluju u obrazovanju ljudi s manje mogućnosti.

Učilište Praxis ustanova je za obrazovanje odraslih, sa stručnjacima za modernizaciju obrazovanja cijelog obrazovnog sustava, od osnovne škole, srednje i visokog obrazovanja, kao i organizacija civilnog društva. Sudjeluje u projektima obrazovanja kao partner s doprinosom u sljedećim područjima:

  1. obrazovanje nastavnika za inovativne metode poučavanja,
  2. primjena informacijsko – komunikacijske tehnologije u obrazovnom procesu,
  3. unapređenje obrazovanja s naglaskom na stjecanje kompetencija učenika za cjeloživotno učenje,
  4. priprema i provedba EU projekata,
  5. popularizacija poduzetništva, inovacija i projekata unapređenja obrazovanja,
  6. aktivno civilno društvo.

Na sastanku su prepoznate mogućnosti suradnje u svim navedenim područjima, a vezano uz obrazovanja, posebno obrazovanje trenera, tj. TrainTheTrainers programa.

Sastanku su prisustovali članovi projekta Kulturno izobraževalnog zavoda BURJA iz Slovenije te Jasminka Nina Tomljanović, ravnateljica ustanove Praxis.

Link na web stranicu Europske komisije:

https://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/projects/eplus-project-details/#project/2019-1-SI01-KA104-060257

erasmusAgencija za mobilnost

Započeo projekt uspostave RCK u podsektoru STROJARSTVA u Karlovcu

Započeo projekt uspostave RCK u podsektoru STROJARSTVA u Karlovcu

Nakon potpisanog ugovora započeli su projekti uspostave regionalnog centra kompetentnosti u Karlovcu. Učilište za obrazovanje odraslih – Praxis, kao partner Tehničke škole Karlovac, 1.7.2020. započelo je s provedbom projekta „STRuKA i TI“. Projekt „STRuKA i TI“ odnosi...

Natječaj za upis polaznika u program usavršavanja

Natječaj za upis polaznika u program usavršavanja

Ustanova za obrazovanje odraslih Praxis – učilište za praktična znanja, Ulica Bogoslava Šuleka 29, dana 03. ožujka 2019. objavljuje:   NATJEČAJ ZA UPIS POLAZNIKA U PROGRAM USAVRŠAVANJA    1. Upisi u programe usavršavanja za poslove: • VODITELJA/ICE PRIPREME I PROVEDBE...