Održan radni sastanak dionika projekta „NOVE PERSPEKTIVE ZNANJA“

lip 11, 2020

Od 8. do 10. lipnja  2020., u okviru projekta „Nove perspektive znanja“ učilište Praxis ugostilo je članove Kulturno izobraževalnog zavoda Burja koji su došli u studijsku posjetu.  Tim povodom održani su brojni sastanci s ciljem nastavka aktivnosti vezanih uz navedeni projekt. Na uvodnom sastanku pozdravila ih je ravnateljica učilišta Praxis, Nina Tomljanović, koja se zahvalila na posjeti i suradnji s naglaskom na poticanje više zajedničkih projekata.

Kroz 14 mjeseci provedbe projekta „Nove perspektive znanja“ prenosit će se dobre prakse u poboljšanju motivacije odraslih pripadnika manjina na različite oblike neformalnog obrazovanja, poboljšati mogućnosti i pristup programima obrazovanja manjina, te ojačati mrežu međunarodnih organizacija koje djeluju u obrazovanju ljudi s manje mogućnosti.

Učilište Praxis ustanova je za obrazovanje odraslih, sa stručnjacima za modernizaciju obrazovanja cijelog obrazovnog sustava, od osnovne škole, srednje i visokog obrazovanja, kao i organizacija civilnog društva. Sudjeluje u projektima obrazovanja kao partner s doprinosom u sljedećim područjima:

  1. obrazovanje nastavnika za inovativne metode poučavanja,
  2. primjena informacijsko – komunikacijske tehnologije u obrazovnom procesu,
  3. unapređenje obrazovanja s naglaskom na stjecanje kompetencija učenika za cjeloživotno učenje,
  4. priprema i provedba EU projekata,
  5. popularizacija poduzetništva, inovacija i projekata unapređenja obrazovanja,
  6. aktivno civilno društvo.

Na sastanku su prepoznate mogućnosti suradnje u svim navedenim područjima, a vezano uz obrazovanja, posebno obrazovanje trenera, tj. TrainTheTrainers programa.

Sastanku su prisustovali članovi projekta Kulturno izobraževalnog zavoda BURJA iz Slovenije te Jasminka Nina Tomljanović, ravnateljica ustanove Praxis.

Link na web stranicu Europske komisije:

https://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/projects/eplus-project-details/#project/2019-1-SI01-KA104-060257

erasmusAgencija za mobilnost

Održana prva radionica KA-UČ TV-a

Održana prva radionica KA-UČ TV-a

Dana 17. veljače 2021. održana je prva radionica KA-UČ TV-a u prostorima Učeničkog doma Karlovac. Prvi sat bio je predviđen za upoznavanje polaznika s voditeljem karlovačke učeničke televizije, Brankom Vilusom. Polaznici su informirani o projektima Regionalnog centra...

Započeo projekt „Tko se boji godina još?“

Započeo projekt „Tko se boji godina još?“

Učilište za obrazovanje odraslih – Praxis partner je Matici umirovljenika Trnje – Zagreb na projektu „Tko se boji godina još?“. Projektom će se povećat kvaliteta i opseg usluga za umirovljenike te se bolje organizirati rad Matice umirovljenika Trnje – Zagreb. Glavni...