Izrada standarda zanimanja, standarda kvalifikacije te razvoj novog kurikuluma

srp 2, 2022

U okviru projekta „STRuKA i TI“ koji se odnosi na uspostavu organizacijskih i programskih uvjeta Regionalnog centra kompetentnosti Tehničke škole Karlovac u sektoru strojarstva, krenule su ključne aktivnosti projekta vezane uz razvoj standarda zanimanja, standarda kvalifikacije i razvoja novih kurikuluma.

U suradnji sa Obrtničkim učilištem iz Zagreba, provode se radionice u okviru kojih će se razviti novi standard zanimanja u području održavanja numerički upravljanih alatnih strojeva i uređaja.
Jedan od glavnih ciljeva projekta STRuKA i TI je usklađivanje znanja i vještina učenika kao budućih radnika sa potrebama tržišta rada i gospodarstva.
Stoga je, ova aktivnost kroz radnu skupinu okupila stručnjake iz sektora strojarstva. Riječ je o nastavnicima struke iz Tehničke škole Karlovac, poslodavcima i visokim učilištima partnerima na projektu.
Suradnja svih navedenih dionika osigurava razvoj programa kreiranih za provedbu učenja temeljenog na radu i što kvalitetnijeg upošljavanja po završetku obrazovnog procesa kao i horizontalnu i vertikalnu prohodnost kroz obrazovni sustav i tržište rada.

Sastanci se održavaju na mjesečnoj razini u kombinaciji uživo i online obliku. Članovi radnih skupina redovito sudjeluju na sastancima i vrijedno rade na izradi SZ i SK.

Projekt se provodi u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., a temeljem poziva „Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u (pod)sektorima: strojarstvo, elektrotehnika i računalstvo, poljoprivreda i zdravstvo.
Ukupna vrijednost projekta STRuKA i TI iznosi 27.623.493,09 HRK kuna i sufinancira se iz Europskog socijalnog fonda.

 

 

Uspješan završetak našeg projekta PROCEM

Uspješan završetak našeg projekta PROCEM

Održali smo okrugli stol na temu profesionalnog usmjeravanja učenika i rezultata provedbe našeg Projekta Procem. Okupili smo sve partnere, predstavnike osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja kako bismo na najbolji način zaključili projekt Procem, razgovorom,...

Novi online alati za osnovnoškolce su tu!

Novi online alati za osnovnoškolce su tu!

Naš projekt Procem kreirao je još jednu sjajnu stvar – digitalne alate za (samo)procjenu učenika viših razreda osnovnih škola. Novi digitalni alati učenicima omogućuju jednostavno online samotestiranje imaju li sklonosti za računarstvo, elektrotehniku/elektroniku i...