Izrada standarda zanimanja, standarda kvalifikacije te razvoj novog kurikuluma

srp 2, 2022 | 0 comments

U okviru projekta „STRuKA i TI“ koji se odnosi na uspostavu organizacijskih i programskih uvjeta Regionalnog centra kompetentnosti Tehničke škole Karlovac u sektoru strojarstva, krenule su ključne aktivnosti projekta vezane uz razvoj standarda zanimanja, standarda kvalifikacije i razvoja novih kurikuluma.

U suradnji sa Obrtničkim učilištem iz Zagreba, provode se radionice u okviru kojih će se razviti novi standard zanimanja u području održavanja numerički upravljanih alatnih strojeva i uređaja.
Jedan od glavnih ciljeva projekta STRuKA i TI je usklađivanje znanja i vještina učenika kao budućih radnika sa potrebama tržišta rada i gospodarstva.
Stoga je, ova aktivnost kroz radnu skupinu okupila stručnjake iz sektora strojarstva. Riječ je o nastavnicima struke iz Tehničke škole Karlovac, poslodavcima i visokim učilištima partnerima na projektu.
Suradnja svih navedenih dionika osigurava razvoj programa kreiranih za provedbu učenja temeljenog na radu i što kvalitetnijeg upošljavanja po završetku obrazovnog procesa kao i horizontalnu i vertikalnu prohodnost kroz obrazovni sustav i tržište rada.

Sastanci se održavaju na mjesečnoj razini u kombinaciji uživo i online obliku. Članovi radnih skupina redovito sudjeluju na sastancima i vrijedno rade na izradi SZ i SK.

Projekt se provodi u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., a temeljem poziva „Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u (pod)sektorima: strojarstvo, elektrotehnika i računalstvo, poljoprivreda i zdravstvo.
Ukupna vrijednost projekta STRuKA i TI iznosi 27.623.493,09 HRK kuna i sufinancira se iz Europskog socijalnog fonda.

 

 

INHOUSE edukacije

INHOUSE edukacije

Jesen je za planiranje usavršavanja i educiranja timova, pojedinaca, zaposlenika ... poslovni i osobni rast. Kontaktirajte nas na vrijeme kako bismo zajedno napravili najbolji plan, pripremili najbolje termine, najbolje teme i najbolje edukatore i sve to "iskrojili"...

Novi izazovi

Novi izazovi

Svima koji su se s današnjim danom našli pred novim obrazovnim izazovima želimo puno sreće i zadovoljstva u školskoj / akademskoj godini, a posebno onima koji su i nakon formalnog obrazovanja odlučiti učiti, usavršavati se i raditi na svom profesionalnom ili osobnom...