Izrada novih standarda zanimanja, standarda kvalifikacije te razvoj novih kurikuluma

srp 2, 2022 | 0 comments

U okviru projekta „KaRijERA i JA“ koji se odnosi na uspostavu organizacijskih i programskih uvjeta Regionalnog centra kompetentnosti Tehničke škole Karlovac u sektoru elektrotehnike i računalstva u svrhu modernizacije strukovnog obrazovanja u tri županije: Karlovačkoj, Ličko-senjskoj i Primorsko-goranskoj županiji, krenule su ključne aktivnosti projekta vezane uz razvoj standarda zanimanja, standarda kvalifikacije i razvoja novih kurikuluma.

U suradnji sa UOO Dante iz Rijeke, provode se radionice u okviru kojih će se razviti dva standarda zanimanja, i to u području informacijskih tehnologija, informatičke sigurnosti i računalnih mreža te u području brodske elektrotehnike, elektronike, automatizacije i informatike
Jedan od glavnih ciljeva projekta KaRijERA i JA je usklađivanje znanja i vještina učenika kao budućih radnika sa potrebama tržišta rada i gospodarstva.
Stoga je, ova aktivnost kroz radnu skupinu okupila eminentne stručnjake iz sektora elektrotehnike i računalstva. Riječ je o nastavnicima struke iz Tehničke škole Karlovac i Elektroindustrijske i obrtničke škole Rijeka, poslodavcima partnerima na projektu: Ri-bit d.o.o., Ventex d.o.o., MEP d.o.o., Frigo-Ve d.o.o. , visokim učilištima: Tehničko veleučilište Zagreb, Veleučilište u Karlovcu i Pučko otvoreno učilište Zagreb te predstavnicima osnivača.

Suradnja svih navedenih dionika osigurava razvoj programa kreiranih za provedbu učenja temeljenog na radu i što kvalitetnijeg upošljavanja po završetku obrazovnog procesa kao i horizontalnu i vertikalnu prohodnost kroz obrazovni sustav i tržište rada.
Sastanci se održavaju na mjesečnoj razini u kombinaciji uživo i online obliku. Članovi radnih skupina redovito sudjeluju na sastancima i vrijedno rade na izradi SZ i SK. Radna atmosfera je iznimno pozitivna i konstruktivna.

Projekt se provodi u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., a temeljem poziva „Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u (pod)sektorima: strojarstvo, elektrotehnika i računalstvo, poljoprivreda i zdravstvo.
Ukupna vrijednost projekta KaRijERA i JA iznosi 31.792.709,24 kuna i sufinancira se iz Europskog socijalnog fonda.

Dronatron, 3D printanje, solarni automobili

Dronatron, 3D printanje, solarni automobili

Odličan Dronatron je iza nas, a čekaju nas još natjecanja učenika u solarnim automobilima i hackathon u 3D printanju. Strukovno obrazovanje nikad nije bilo uzbudljivije. Hvala Aquatika - slatkovodni akvarij Karlovac, Muzeji grada Karlovca i Nikola Tesla Experience...

INHOUSE edukacije

INHOUSE edukacije

Jesen je za planiranje usavršavanja i educiranja timova, pojedinaca, zaposlenika ... poslovni i osobni rast. Kontaktirajte nas na vrijeme kako bismo zajedno napravili najbolji plan, pripremili najbolje termine, najbolje teme i najbolje edukatore i sve to "iskrojili"...