Edukacija za nastavnike o korištenju video, audio i VR tehnologije u pripremi nastavnih materijala

svi 20, 2022 | 0 comments

Tehnička škola Karlovac zajedno s tvrtkom HB Edukacije, obrt za intelektualne usluge, u razdoblju od travnja do svibnja 2022. održala je edukaciju za nastavnike o korištenju video, audio i VR tehnologije u pripremi nastavnih materijala, a angažirani predavači bili su Jura Troje i Danijel Pobi.

Edukacija je organizirana u sklopu projekta uspostave Regionalnog centra kompetentnosti Tehničke škole Karlovac – „KaRijERA i JA“. U organizaciji edukacija je sudjelovala Koordinatorica provedbe edukacije i promocije na projektu “KaRijERA i JA” Suzana Randelj iz Učilišta Praxis.

Održana edukacija podijeljena je na tri dijela, odnosno na tri modula:
Prvi modul – MODUL A odnosio se na edukaciju nastavnika za izradu video sadržaja. Predavač, Jura Troje, u dva dana upoznao je nastavnike s potrebnom opremom i programima za izradu kratkih video uradaka za upotrebu istih u izvannastavnim aktivnostima i pripremi digitalnih nastavnih materijala.

Drugi modul – MODUL B odnosio se na edukaciju nastavnika za izradu audio sadržaja. Predavač, Jura Troje, u dva dana upoznao je nastavnike s potrebnom opremom i programima za izradu različitih radijskih formi za upotrebu u izvannastavnim aktivnostima i pripremi digitalnih nastavnih alata.

Kroz posljednji modul – MODUL C nastavnici su se upoznali s potrebnom opremom i programima za izradu VR 360o videa. Predavač, Danijel Pobi, u dva dana trajanja edukacije, objasnio je principe virtualne i proširene stvarnosti te omogućio nastavnicima stjecanje tehničkih vještina za izradu i montažu vlastitih VR videa.

Na svakom modulu sudjelovalo je oko 15 osoba, nastavnika Tehničke škole Karlovac, nositelja projekta, te nastavnika partnerskih škola – Srednje škole Slunj, Obrtničke i tehničke škole Ogulin, Strukovne škole Gospić i Elektroindustrijske i obrtničke škole Rijeka.
Kroz predavanje svaki sudionik je dao svoj doprinos kroz doživljeno iskustvo na zadanu temu što će iskoristi za poboljšanje modela rada i isto primijeniti u nastavi.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

INHOUSE edukacije

INHOUSE edukacije

Jesen je za planiranje usavršavanja i educiranja timova, pojedinaca, zaposlenika ... poslovni i osobni rast. Kontaktirajte nas na vrijeme kako bismo zajedno napravili najbolji plan, pripremili najbolje termine, najbolje teme i najbolje edukatore i sve to "iskrojili"...

Novi izazovi

Novi izazovi

Svima koji su se s današnjim danom našli pred novim obrazovnim izazovima želimo puno sreće i zadovoljstva u školskoj / akademskoj godini, a posebno onima koji su i nakon formalnog obrazovanja odlučiti učiti, usavršavati se i raditi na svom profesionalnom ili osobnom...