Edukacija za nastavnike o korištenju video, audio i VR tehnologije u pripremi nastavnih materijala

svi 20, 2022

Tehnička škola Karlovac zajedno s tvrtkom HB Edukacije, obrt za intelektualne usluge, u razdoblju od travnja do svibnja 2022. održala je edukaciju za nastavnike o korištenju video, audio i VR tehnologije u pripremi nastavnih materijala, a angažirani predavači bili su Jura Troje i Danijel Pobi.

Edukacija je organizirana u sklopu projekta uspostave Regionalnog centra kompetentnosti Tehničke škole Karlovac – „KaRijERA i JA“. U organizaciji edukacija je sudjelovala Koordinatorica provedbe edukacije i promocije na projektu “KaRijERA i JA” Suzana Randelj iz Učilišta Praxis.

Održana edukacija podijeljena je na tri dijela, odnosno na tri modula:
Prvi modul – MODUL A odnosio se na edukaciju nastavnika za izradu video sadržaja. Predavač, Jura Troje, u dva dana upoznao je nastavnike s potrebnom opremom i programima za izradu kratkih video uradaka za upotrebu istih u izvannastavnim aktivnostima i pripremi digitalnih nastavnih materijala.

Drugi modul – MODUL B odnosio se na edukaciju nastavnika za izradu audio sadržaja. Predavač, Jura Troje, u dva dana upoznao je nastavnike s potrebnom opremom i programima za izradu različitih radijskih formi za upotrebu u izvannastavnim aktivnostima i pripremi digitalnih nastavnih alata.

Kroz posljednji modul – MODUL C nastavnici su se upoznali s potrebnom opremom i programima za izradu VR 360o videa. Predavač, Danijel Pobi, u dva dana trajanja edukacije, objasnio je principe virtualne i proširene stvarnosti te omogućio nastavnicima stjecanje tehničkih vještina za izradu i montažu vlastitih VR videa.

Na svakom modulu sudjelovalo je oko 15 osoba, nastavnika Tehničke škole Karlovac, nositelja projekta, te nastavnika partnerskih škola – Srednje škole Slunj, Obrtničke i tehničke škole Ogulin, Strukovne škole Gospić i Elektroindustrijske i obrtničke škole Rijeka.
Kroz predavanje svaki sudionik je dao svoj doprinos kroz doživljeno iskustvo na zadanu temu što će iskoristi za poboljšanje modela rada i isto primijeniti u nastavi.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Vaučeri za obrazovanje

Vaučeri za obrazovanje

U Gospodarskoj komori u Karlovcu prezentirane su mjere aktivne politike zapošljavanja od čega su posebno interesantna bila iskustva u korištenju vaučera za edukaciju. Iako su vaučeri već neko vrijeme na raspolaganju građanima RH nije naodmet ponoviti da ih mogu...

Uspješan završetak našeg projekta PROCEM

Uspješan završetak našeg projekta PROCEM

Održali smo okrugli stol na temu profesionalnog usmjeravanja učenika i rezultata provedbe našeg Projekta Procem. Okupili smo sve partnere, predstavnike osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja kako bismo na najbolji način zaključili projekt Procem, razgovorom,...