Naši predavači

Antonio Prišćan

Antonio Prišćan

Antonio Prišćan, rođen 1968. u Zagrebu. Tijekom srednje škole i studija stjecao prva znanja i iskustva u poduzetništvu, sklapanju računala i razvoju softvera. Diplomirao na FER-u u Zagrebu, smjer telekomunikacije i informatika.

Vodi projekte razvoja IT sustava u tvrtki mikroPROM, potom je voditelj IT-a u Komisiji za vrijednosne papire RH (danas HANFA), nakon čega se 2001. vraća telekomunikacijama u Vipnetu na poziciji voditelja tima za razvoj proizvoda za poslovne korisnike. Partnerstvo s Vodafoneom donosi projekte koje vodi na razini Mobilkom Austria grupe. Tijekom 2005. prelazi u Verso, vodećeg sistem integratora u regiji, gdje obavlja različite uloge – od direktora marketinga, poslovnog konzultanta do direktora poslovnog razvoja – dok na projektima prolazi kroz niz transformacijskih projekata u telekomima s ulogama projektnog voditelja, mentora, koordinatora upravljanja promjenama i projektnog direktora. Trenutno radi u odjelu za stratešku prodaju i poslovni razvoj Verso Altima grupe.

 Specijalnost su mu dugogodišnji, transformacijski projekti s međunarodnim virtualnim timovima razmještenim po svijetu. Zagovara princip zdravog razuma u korištenju alata i metoda upravljanja projektima, uzimanju najkorisnijih praksi iz agilnog i waterfall načina, prilagođeno situaciji, klijentu i njegovoj kulturi, okolini i uključenim izvođačima, te očekivanjima zainteresiranih strana.

Dugogodišnji je tajnik hrvatskog ogranka udruge voditelja projekata PMI, predavač i popularizator struke vođenja projekata (Cognita, Experta, Algebra, Praxis).