Održana promocija strukovnih zanimanja OŠ Cetingrad

lis 27, 2021

Učenicima osnovne škole Cetingrad (8. i 7. razred razred) te roditeljima učenika osmih razreda, 25. listopada 2021., održana je prezentacija strukovnih zanimanja. Učenici su s oduševljenjem dočekali naš tim i pozitivno reagirali na prezentirani sadržaj.

Cilj nam je bio upoznati sve prisutne s projektima Regionalnog centra kompetentnosti Tehničke škole Karlovac te predstaviti sve prednosti i mogućnosti koje budući Centar donosi. Uz to, učenicima se poseban naglasak stavio na definiciju obrtničkih zanimanja i isticanje njihovih prednosti te stipendije koje se nude za deficitarna zanimanja u Karlovačkoj županiji.

U izvedbi prezentacije sudjelovali su:

  • nastavnici Tehničke škole Karlovac – Milan Bijelić i Dubravko Sila
  • koordinatorice provedbe edukacije i promocije RCK TŠK – Suzana Randelj i Marija Tadić
  • predstavnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (Područni ured Karlovac) – Manuela Rebić

Prezentacija u Cetingradu je prva u nizu održana ove školske godine.

Nastavljamo s našim radom i dalje te se nadamo da će energija i informacije koje donosimo svakom prezentacijom, olakšati našim učenicima upis u željena zanimanja.

Projekte “STRuKA i TI” i “KaRijERA i JA” sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

 

Vaučeri za obrazovanje

Vaučeri za obrazovanje

U Gospodarskoj komori u Karlovcu prezentirane su mjere aktivne politike zapošljavanja od čega su posebno interesantna bila iskustva u korištenju vaučera za edukaciju. Iako su vaučeri već neko vrijeme na raspolaganju građanima RH nije naodmet ponoviti da ih mogu...

Uspješan završetak našeg projekta PROCEM

Uspješan završetak našeg projekta PROCEM

Održali smo okrugli stol na temu profesionalnog usmjeravanja učenika i rezultata provedbe našeg Projekta Procem. Okupili smo sve partnere, predstavnike osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja kako bismo na najbolji način zaključili projekt Procem, razgovorom,...