Seminari

Komunikacija, prezentacija, asertivnost 

Modul 1: Komunikacijske vještine – Kako ostvariti dijalog s drugima?

Komunikacija podrazumijeva prijenos informacija od jedne osobe do druge. Ona je danas toliko bitna, a ipak, prečesto se oslanjamo samo na svoj prirodni talent. Komunikacijske sposobnosti su važne jer nam omogućavaju da drugima prezentiramo svoje ideje i spriječimo nesporazume. Bez obzira kolika naša znanja i sposobnosti bili, ako nismo vješti u komunikaciji teže ćemo drugima prenijeti što mislimo, što od njih očekujemo, ili što predlažemo. Poteškoće će biti veće ukoliko radimo na voditeljskim pozicijama, ili smo u direktnoj komunikaciji s klijentima. Uspjeh često jednako ovisi o sposobnosti komuniciranja kao i o znanjima u struci.

Trajanje: 4 sata

Sadržaj:

 • Što je komunikacija i zašto je važna
 • Komunikacijski proces
 • Smetnje u komunikaciji
 • Tehnike poboljšanja komunikacije
 • Verbalna i neverbalna komunikacija
 • Komunikacija s teškim sugovornikom

 

Modul 2 : Prezentacijske vještine – Oduševite Vašu publiku!

Danas se brojne odluke donose na temelju umijeća prezentiranja. Programi, ideje, proizvodi, stavovi i projekti zahtijevaju određenu vrstu prezentacije ciljanoj publici / javnosti kako bi oni donijeli pozitivnu odluku  o određenoj tematici. Povrh toga prezentacije ne komuniciraju samo određenu temu, već dodatno govore i o tome kakvi smo mi i kakva je kvaliteta našeg rada. Stoga, nije sva umješnost u prirodnom talentu kojeg mnogi imaju već u alatima koje uspješni prezentatori upotrebljavaju. Kako bi ubuduće vaš nastup urodio što većim plodom naučite „tajne zanata“ i postanite dobar prezenter.

Trajanje: 4 sata

Sadržaj:

 • Zašto prezentacija – ciljevi
 • Kako uspostaviti odnos sa publikom
 • Strah i trema javnog nastupa
 • Faze prezentacije
 • Izgled slajdova
 • Korištenje prostora i govor tijela

 

Modul 3 : Asertivnost na poslu i izvan njega

Asertivnost je važna kako bismo izgradili kvalitetan odnos s drugima, ali i sami sa sobom. Riječ je o otvorenoj i nedvosmislenoj komunikaciji, kod koje ne ugrožavamo prava drugih osoba, već ih poštujemo i uvažavamo. Asertivnost je vještina koja se uči i razvija tijekom cijelog života, jer u privatnom i poslovnom  okruženju postoje brojne situacije u kojima možete pokazati svoju asertivnost. Iako se čini da je jednostavno biti asertivan, mnogim osobama to je veliki izazov. Zato se asertivno ponašanje uči, a uz primjenu savjeta i vježbi za razvoj asertivnosti bit ćete na dobrom putu. Na edukaciji ćete naučiti kako asertivno ponašanje doprinosi osjećaju samopouzdanja i samopoštovanja, razvoju samokontrole, rješavanju problema i izazova, rješavanju konflikata,  ostvarivanju ciljeva, želja i potreba, te u borbi sa stresom.

Trajanje: 4 sata

Sadržaj:

 • Prepoznavanje stilova komuniciranja (asertivni, pasivni, agresivni, pasivno – agresivni)
 • Balans u komunikaciji
 • Aktivno slušanje (neverbalno i verbalno)
 • Vrste pitanja (otvorena, zatvorena, reflektivna, direktna)
 • Učinkovita povratna informacija

*Sve edukacije održavaju se uživo u Učilištu Praxis, Matka Laginje 1B Karlovac

 

PRIJAVA 
 
* U slučaju više zainteresiranih polaznika unutar organizacije, u mogućnosti smo ponuditi InHouse radionicu prilagođenu primjerima iz poslovanja klijenta. Vrijeme edukacije i lokaciju prilagođavamo klijentu.

**Kontakt: 091 333 0692

Predavač

Anita Lukenda Mlinac magistra je ekonomije s dvadeset godina radnog iskustva u međunarodnim i tuzemnim tvrtkama na pozicijama članice Uprave zadužene za financije, računovodstvo, pravne i kadrovske poslove, prokuristice, eksternog CFO, savjetnice Uprave za organizacijski razvoj, direktorice financija i računovodstva, direktorice kontrolinga, direktorice Službe za premijsko računovodstvo, fakturiranje i provizioniranje. Osnivačica je i direktorica tvrtke Advanced Level Management d.o.o. i
CONSULTING plus obrta za poslovno savjetovanje i usluge, predsjednica udruge ASSEKON-Centar za psihološko savjetovanje i edukaciju. Posjeduje Cambridge International Full Diploma in Business (CID-Business Finance, CID-Business Organisation and Environment, CID-Human Resource Management, CID-Marketing, CID-Effective Business Communication) i međunarodne certifikate kao NLP Trener i Coach, Mindfulness In-Me Trener i Wingwave Coach. Predavačica je na Sveučilištu Vern (program obrazovanja Knjigovođa). Čest je predavač na konferencijama i edukacijama kao što su Superprodavač, Mini Akademija Poslovnog savjetnika za voditeljice ureda i tajnice, Mala škola poduzetništva za žene. Kolumnistica je Poslovnog savjetnika i austrijskog Die Wirtschaft.